Cazul profesorului Samuel Paty, decapitat. Noi arestări: Şapte persoane, inclusiv doi minori/ Omagii naţionale la Universitatea Sorbona din Paris

Alte şapte persoane, inclusiv doi minori, au fost reţinute peste noapte ca parte a anchetei în curs de desfăşurare a asasinării de săptămâna trecută a profesorului francez Samuel Paty, a declarat un oficial al procuraturii franceze antiteroriste.

1529 afișări
Imaginea articolului Cazul profesorului Samuel Paty, decapitat. Noi arestări: Şapte persoane, inclusiv doi minori/ Omagii naţionale la Universitatea Sorbona din Paris

Noi arestări în cazul decapitării profesorului Samuel Paty: şapte persoane, inclusiv doi minori/ In imagine: Samuel Paty. Sursa: Twitter: National Secular Society

Paty a fost decapitat pe 16 octombrie, în plină zi, în afara şcolii unde preda, într-o suburbie din Paris, de către un tânăr de 18 ani de origine cecenă. Poliţia a împuşcat atacatorul.

Anchetatorii spun că adolescentul a căutat să răzbune folosirea de către victima sa a caricaturilor profetului Mohammad la o lecţie privind libertatea de exprimare. Musulmanii clasifică orice inetrpretare satirtică a Profetului drept blasfemie.

Crima a şocat Franţa şi a readus în mintea oamenilor teribilul atac de acum cinci ani asupra redacţiei revistei de satiră Charlie Hebdo, după ce revista a publicat caricaturi ale profetului Mohammad.

Opinia publică a numit uciderea profesorului un atac asupra Republicii şi asupra valorilor franceze.

Miercuri va avea loc un omagiu naţional în onoarea lui Paty la Universitatea Sorbona din Paris.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici