Noi date despre masacrul din Sri Lanka: ZECI de cetăţeni străini printre victime

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat că au identificat 42 de cetăţeni străini printre persoanele decedate în urma atentatelor din data de 21 aprilie, care s-au soldat cu moartea a cel puţin 250 de persoane, relatează publicaţia Le Figaro.

1299 afișări
Imaginea articolului Noi date despre masacrul din Sri Lanka: ZECI de cetăţeni străini printre victime

Noi date alarmante despre masacrul din Sri Lanka: ZECI de cetăţeni străini printre victime

Unsprezece dintre cetăţenii străini identificaţi provin din India, şase din Marea Britanie, patru din China şi trei din Danemarca.

Doisprezece cetăţeni străini sunt consideraţi dispăruţi şi s-ar putea afla printre corpurile neidentificate momentan de la morga din Colombo, a transmis Ministerul de Externe din Sri Lanka.

Cinci cetăţeni străini au fost răniţi în urma atacurilor sinucigaşe, care au vizat mai multe biserici şi hoteluri din capitala statului Sri Lanka, în duminica Paştelui catolic. Aceştia sunt încă spitalizaţi în Colombo.

„Rămăşiţele a 25 de cetăţeni străini au fost repatriate”, se menţionează în comunicatul emis de Ministerul de Externe.

Cel puţin 250 de persoane au murit şi cel puţin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Reţeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici