Noi date despre zborul MH370: Avionul era "foarte probabil" pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit - VIDEO

Avionul care efectua zborul MH370 Malaysia Airlines, dispărut de pe radare fără urmă pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, era "foarte probabil" pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit în Oceanul Indian, la terminarea carburantului, a declarat joi vicepremierul australian.

16642 afișări
Imaginea articolului Noi date despre zborul MH370: Avionul era "foarte probabil" pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit - VIDEO

Noi date despre zborul MH370: Avionul era "foarte probabil" pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putem spune, cred, că este foarte probabil că avionul era pe pilot automat. Altfel nu ar fi trasat traiectoria foarte regulată care a fost identificată cu ajutorul datelor prin satelit", a declarat Warren Truss, a cărui ţară coordonează căutările în Oceanul Indian.

"În ceea ce priveşte traseul avionului spre Oceanul Indian, credem că avionul s-a aflat pe pilot automat până în momentul în care a rămas fără carburant", a adăugat directorul Biroului australian pentru securitate aeriană.

Zborul MH370, care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, cu 239 de persoane la bord, şi-a schimbat brusc traseul la o oră după decolare şi a întrerupt orice comunicare cu turnul de control.

Niciun fragment al avionului nu a fost descoperit, în pofida unor operaţiuni ample de căutare, care au transformat dispariţia zborului MH370 într-unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei moderne.

Potrivit datelor înregistrate de sateliţi, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian şi s-ar fi prăbuşit în mare după ce a rămas fără carburant.

Autorităţile australiene au anunţat că operaţiunea de căutare a avionului se va muta mai la sud, de-a lungul unui arc restrâns identificat ca cel mai probabil locul în care a ajuns Boeingul 777.

O analiză recentă a datelor înregistrate de satelit a permis delimitarea unei suprafeţe de 60.000 de kilometri pătraţi, în sudul Oceanului Indian, unde operaţiunile de căutare vor începe în august şi ar putea dura până într-un an.

Căutările s-au concentrat anterior asupra unei zone din largul coastei Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemănătoare cu cele emise de cutiile negre.

În pofida căutărilor, nu a fost descoperit niciun fragment aparţinând avionului, iar anchetatorii cred că, cel mai probabil, semnalele nu proveneau de la cutiile negre ale aeronavei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici