Noi dezvăluiri despre copilotul Germanwings: Andreas Lubitz informase Lufthansa în 2009 că avea "depresie severă"

Copilotul suspectat că a prăbuşit intenţionat avionul companiei Germanwings informase Lufthansa din anul 2009 că avea "depresie severă", anunţă compania, potrivit Die Welt.

2499 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre copilotul Germanwings: Andreas Lubitz informase Lufthansa în 2009 că avea "depresie severă"

Noi dezvăluiri despre copilotul Germanwings: Andreas Lubitz informase Lufthansa în 2009 că avea "depresie severă"

"Andreas Lubitz a informat şcoala de piloţi a companiei Lufthansa în 2009 că a avusese un episod de depresie severă", precizează comunicatul.

Compania Lufthansa a pus la dispoziţia procurorilor germani conversaţiile pe email avute cu Andreas Lubitz.

Copilotul avionului Germanwings era sub tratament psihiatric şi neurologic, având "tendinţe sinucigaşe" şi depresie - simptome ale unei "boli psihosomatice", au dezvăluit procurorii germani, potrivit NBC News.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbuşit intenţionat aeronava, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Nu au existat supravieţuitori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici