Noi dezvăluiri despre spionajul american: NSA, suspectată a fi la originea unui atac cibernetic contra Preşedinţiei Franţei

Franţa a suspectat că serviciile secrete americane sunt la originea unui atac informatic care a vizat, în mai 2012, Preşediţia Franţei, scrie ziarul Le Monde.

539 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre spionajul american: NSA, suspectată a fi la originea unui atac cibernetic contra Preşedinţiei Franţei

Noi dezvăluiri despre spionajul american: NSA, suspectată a fi la originea unui atac cibernetic contra Preşedinţiei Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA) este suspectată de implicare într-un atac cibernetic care a vizat calculatoarele principalilor colaboratori ai fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, în mai 2012.

În noiembrie 2012, săptămânalul francez L'Express a publicat un articol în care americanii erau consideraţi a fi fost la originea atacului. În ianuarie 2013, directorul NSA, generalul Keith Alexander, a fost interpelat de serviciile secrete franceze în legătură cu responsabilitatea pentru acest atac.

O notă internă secretă a Agenţiei americane pentru Securitatea Internă (NSA), dezvăluită de fostul consultant Edward Snowden, "confirmă tensiunile şi lipsa de încredere care există între Paris şi Washington", explică Le Monde. În acest context, pe 12 aprilie 2013, doi oficiali de rang înalt francezi şi o agenţie publică pentru securitatea informatică au cerut explicaţii NSA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici