Noi dovezi despre starea de sănătate a copilotului Germanwings: Andreas Lubitz avea dezlipire de retină şi se temea că îşi va pierde vederea

Copilotul suspectat că a prăbuşit avionul Germanwings în Alpii francezi ar fi avut dezlipire de retină, dar anchetatorii nu sunt siguri dacă problemele lui oftalmologice au cauze fizice sau psihologice, a anunţat un cotidian german duminică, relatează Reuters, în pagina electronică.

2402 afișări
Imaginea articolului Noi dovezi despre starea de sănătate a copilotului Germanwings: Andreas Lubitz avea dezlipire de retină şi se temea că îşi va pierde vederea

Copilotul Andreas Lubitz avea dezlipire de retină

Publicaţia germană Bild am Sonntag a relatată că anchetatorii au găsit dovezi că Andreas Lubitz se temea că îşi va pierde vederea din cauza unei aparente dezlipiri de retină. Totuşi, nu este clar dacă această problemă avea o cauză organică sau psihosomatică, devreme ce există probleme fizice provocate sau agravate de factorii posihologici precum stresul.

Anterior, cotidianul New York Times anunţase că Lubitz avea probleme de vedere şi se adresase unui medic, fără alte detalii.

Publicaţia germană susţine, de asemenea, că prietena lui Lubitz, profesoară de gimnaziu într-un orăşel de lângă Dussseldorf, le-a spus recent elevilor că aşteaptă un copil.

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat că anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz "numeroase medicamente" pentru tratarea "bolilor psihice".

Tânărul, care suferea de o "depresie gravă", era urmărit de "mai mulţi neurologi şi psihiatri". Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat că au fost găsite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care să dezvăluie un act premeditat nu a fost însă găsită. Potrivit Bild şi New York Times, tânărul suferea în plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a pilota avioane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici