Noi explozii în Crimeea, zonă ocupată de Rusia din 2014

Noi explozii au zguduit marţi un depozit de muniţii din Crimeea, cel mai recent incident de acest fel într-o regiune folosită de Moscova ca punct de sprijin pentru războiul său din Ucraina.

5216 afișări
Imaginea articolului Noi explozii în Crimeea, zonă ocupată de Rusia din 2014

Foto: Explozii anterioare în Crimeea

Noi explozii au zguduit marţi un depozit de muniţii din Crimeea, cel mai recent incident de acest fel într-o regiune folosită de Moscova ca punct de sprijin pentru războiul său din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nu au existat victime grave în urma exploziilor din satul Mayskoye din nordul Crimeei, a relatat agenţia de presă de stat RIA. Agenţia a raportat, de asemenea, un incendiu la o staţie de transformare aflată la 20 km distanţă.

Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, pe care Rusia a ocupat-o şi anexat-o de la Ucraina în 2014, într-o mişcare nerecunoscută de majoritatea ţărilor, este baza Flotei ruseşti de la Marea Neagră şi este populară vara ca staţiune de vacanţă.

Săptămâna trecută, explozii la o bază aeriană militară din oraşul Novofedorivka, pe coasta de vest a Crimeei, au provocat pagube importante şi au distrus mai multe avioane de lupta ruseşti. Moscova a numit acest lucru un accident, deşi au avut loc exploziile simultane în mai multe părţi ale bazei.

Ucraina nu a confirmat sau infirmat oficial responsabilitatea pentru exploziile din Crimeea, deşi oficialii săi au aclamat în mod deschis incidentele din teritoriul care, până săptămâna trecută, părea în siguranţă în mâna Moscovei, dincolo de raza de atac, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici