Noi focare în China. Epidemii de gripă aviară în două provincii: gripa aviară se poate transmite la oameni

Epidemii de gripă aviară au fost semnalate în două provincii din China, în contextul în care autorităţile depun eforturi pentru a bloca răspândirea coronavirusului, informează agenţia Reuters şi site-ul TaiwanNews.com.tw.

1955 afișări
Imaginea articolului Noi focare în China. Epidemii de gripă aviară în două provincii: gripa aviară se poate transmite la oameni

Noi focare în China. Epidemii de gripă aviară în două provincii: gripa aviară se poate transmite la oameni

Un focar de gripă aviară de tip H5N6 a fost depistat într-o fermă avicolă din provincia Sichuan. Potrivit Ministerului chinez al Agriculturii, 1.840 dintre cele 2.497 de păsări din fermă au murit din cauza gripei.

Un focar de griă aviară de tip H5N1 a fost depistat şi în provincia Hunan, unde autorităţile au sacrificat 17.828 de păsări.

Gripa aviară se poate transmite la oameni, dar cazurile de contagiere de la om la om sunt rare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici