Video NOI IMAGINI cu incidentul în care un poliţist american împuşcă mortal un bărbat de culoare - VIDEO

Autorităţile americane au dat publicităţii imaginile înregistrate de camera video de pe maşina poliţistului american care l-a împuşcat mortal pe Walter Scott, un bărbat de culoare neînarmat, în care victima poliţistului apare părăsind automobilul la volanul căruia se afla când a fost oprit în trafic de ofiţerul Michael Slager.

3051 afișări

Imaginile însoţite de sunet, deşi de proastă calitate, nu prezintă şi momentul în care Walter Scott a fost ucis, relatează independent.co.uk.

Autorităţile din Carolina de Sud au dat publicităţii imaginile în care ofiţerul Michael Slager din North Charleston opreşte maşina de poliţie în spatele autovehiculului condus de Walter Scott, un Mercedes de culoare verde închis, coboară şi îi pune o serie de întrebări bărbatului de culoare. În Mercedes se mai afla o persoană, pe locul pasagerului din faţă, despre care se crede că era un coleg de muncă al lui Walter Scott.

Ofiţerul de poliţie, care este acuzat de crimă, a declarat că voia să-l chestioneze pe Scott despre sistemul de semnalizare luminoasă al maşinii, un stop al autovehiculului nefuncţionând. Familia lui Scott a pus la îndoială declaraţia ofiţerului, considerând că toate luminile de semnalizare ale maşinii funcţionau.

Pe înregistrare se poate auzi, deşi cu oarecare dificultate, cum ofiţerul îi cere lui Scott actele şi îi pune întrebări despre actul de proprietate a maşinii.

Walter Scott spune, pe înregistrare, că nu are actele maşinii şi că se află în procesul de achiziţie a autovehiculului.

"Aţi cumpărat deja maşina?", întreabă ofiţerul.

"Nu, nu încă", răspunde Scott.

"Am înţeles, o să revin imediat", a răspuns Slager, care se întoarce la maşina de poliţie.

După 20 de secunde, Walter Scott este văzut ieşind din maşina sa, dar ofiţerul îi spune să nu coboare. 15 secunde mai târziu, Scott coboară din maşină şi fuge, în timp ce pasagerul de pe locul din dreapta rămâne în autoturism.

Joi, susţinătorii familiei lui Walter Scott au declarat că deşi imaginile aduc informaţii noi referitor la ceea ce s-a întâmplat, nu conţin nimic care să sugereze că uciderea sa era justificată.

În urma incidentului, care a avut loc sâmbătă în oraşul North Charleston, ofiţerul Michael Slager, în vârstă de 33 de ani, a insistat că l-a împuşcat pe Walter Scott, în vârstă de 50 de ani, pentru că se temea pentru viaţa sa. Poliţistul a declarat că bărbatul l-a dezarmat, luându-i pistolul paralizant în timpul unui control de rutină în trafic. Slager a fost dat afară din Poliţie şi este acuzat de omor calificat.

O înregistrare video care a fost pusă la dispoziţia ziarului The New York Times (NYT) şi altor publicaţii arată că ofiţerul l-a împuşcat pe Walter Scott, în vârstă de 50 de ani, de mai multe ori în spate, în timp ce bărbatul fugea. NYT a numărat opt împuşcături.

Ofiţerul apare apoi în imagini părând să ridice un obiect mic din iarbă, mergând către bărbatul care zăcea la pământ şi aruncând obiectul lângă el.

Acuzaţiile au fost formulate după luni de controverse şi demonstraţii pe plan local în cazuri din Ferguson, Missouri, New York City şi alte locuri în care ofiţeri alb de poliţie nu au fost acuzaţi de morţile unor suspecţi de culoare.

Poliţia federală (FBI) şi Departamentul Justiţiei au anunţat anchete asupra incidentului din South Carolina, scrie NYT.

"Când te-nşeli, te-nşeli", a declarat marţi primarul din North Charleston Keith Summey într-o conferinţă de presă. "Iar dacă iei o decizie proastă, nu-mi pasă dacă ai insignă (de poliţist) sau eşti doar un cetăţean de pe stradă. N-ai decât să trăieşti (consecinţele) acelei decizii", a subliniat el.

Familia victimei a stat de vorbă cu presa.

"Noi dorim doar să se facă dreptate şi ca adevărul să iasă la iveală, astfel încât fratele meu să se poată odihni în pace", a declarat Anthony Scott, fratele mai mare al victimei pentru ziarul local The Post and Courier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici