Noi imagini din satelit sugerează că Phenianul a testat un nou motor de rachetă

Imaginile de satelit făcute înainte şi după ce Coreea de Nord a efectuat un "test foarte important" sugerează că aceasta a testat un nou tip de motor de rachetă, au informat luni experţii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

495 afișări
Imaginea articolului Noi imagini din satelit sugerează că Phenianul a testat un nou motor de rachetă

Imagini din satelit sugerează că Phenianul a testat un nou motor de rachetă

Agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA a informat că nord-coreenii au efectuat un test "foarte semnificativ" la baza de lansare Sohae, pe care, potrivit oficialilor americani, Phenianul a promis în 2018 că o va dezafecta.

Imaginile de satelit făcute sâmbătă de Planet Labs au arătat mai multe vehicule şi echipament care ar putea fi folosit într-un experiment cu motor de rachetă, în timp ce imaginile făcute duminică sugerează că un astfel de test a fost făcut, informează analistul Jeffrey Lewis.

"Vehiculele şi obiectele apar pe 7 decembrie părând să conducă un test", a informat acesta.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Apărare de la Seul a refuzat să confirme că acesta ar fi fost un test pentru un motor de rachetă, declarând că monitorizarea şi investigaţia se află în desfăşurare împreună cu autorităţile americane.

Testul are loc în contextul în care Coreea de Nord a avertizat recent că ar putea urma o "nouă cale" pe fondul impasului în negocierile cu SUA privind denuclearizarea Coreei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici