Noi incidente violente la EURO 2016, între poliţie şi fanii englezi, la Lille - FOTO

Poliţia franceză a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii englezi agresivi la Lille, 36 de persoane fiind arestate în urma acestor incidente, au anunţat autorităţile franceze, potrivit Reuters online.

1879 afișări
Imaginea articolului Noi incidente violente la EURO 2016, între poliţie şi fanii englezi, la Lille - FOTO

Noi incidente violente la EURO 2016, între poliţie şi fanii englezi, la Lille (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

După lăsarea întunericului, în centrul oraşului Lille s-au înregistrat ciocniri între grupuri mici de suporteri, fapt ce a determinat forţele de ordine să intervină, folosind spray-uri cu piper, câini şi grenade acustice pentru a dispersa fanii.

Iniţial, au existat temeri că violenţele de sâmbătă, de la Marsilia, între fanii ruşi şi cei englezi se vor repeta şi la Lille, însă foarte puţini ruşi au ieşit pe străzi după ce echipa lor a fost învinsă în meciul cu Slovacia, aşa că incidentele de miercuri seara au fost în principal cauzate de fanii englezi.

James Reevell de la BBC a declarat că forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în confruntările cu fanii, cei mai mulţi dintre aceştia fiind englezi.

Autorităţile au anunţat că 16 de persoane implicate în aceste incidente au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici