Noi precizări cu privire la prezentarea rezultatului negativ pentru COVID-19, la intrarea în Grecia. Modificările anunţate de autorităţi

  • Prezentarea testului negativ pentru coronavirus devine obligatorie la graniţele greceşti începând cu 15 iulie
  • Ora începând cu care are loc acest control a fost modificată de autorităţile elene
  • Testul va deveni obligatoriu începând cu ora 00.01 a zilei de miercuri, nu de la ora 06.00, aşa cum era prevăzut
7208 afișări
Imaginea articolului Noi precizări cu privire la prezentarea rezultatului negativ pentru COVID-19, la intrarea în Grecia. Modificările anunţate de autorităţi

Sursa FOTO: Profimedia

Turiştii care plănuiesc o vacanţă în Grecia trebuie să ştie că la graniţă li se va solicita dovada efectuării unui test pentru coronavirus, cu rezultat negativ, începând de miercuri, 15 iulie, ora 00.01.

VEZI AICI LISTA integrală a centrelor de testare pentru COVID-19 din România. Unde te poţi testa înainte de a merge în Grecia

Doar călătorilor care au un certificat ce atestă rezultatul negativ al testului RT-PCR  le va fi permis accesul în Grecia. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză şi să poarte numele şi paşaportul / codul numeric personal al călătorului. Certificatele care nu îndeplinesc toate criteriile enunţate nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.

CITEŞTE AICI: Certificate false, care atestă testarea negativă pentru Covid-19, vândute la intrarea în Grecia. Cât costă un astfel de document

De asemenea, cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, vizitatorii trebuie să completeze un formular pe platforma electronică https://travel.gov.gr. Persoanele care omit completarea formularului vor fi sancţionate cu 500 de euro. spun autorităţile elene.

Formularul de intrare în Grecia a fost blocat pentru nouă ore

Guvernul grec a întârziat cu aproximativ nouă ore deblocarea formularului de intrare în Grecia pe cale rutieră, după ce documentul a fost indisponibil în ultimele zile. Formularul electronic ar fi trebuit să fie disponibil de azi-noapte, ora 00.01, însă acesta a fost deblocat abia în această dimineaţă, după ora 09:00. 

Călătorii care au completat deja formularele PLF vor putea traversa prin punctul de frontieră Promachonas, dar ceilalţi vor trebui să îşi amâne călătoria până miercuri, 15 iulie. Celelalte puncte terestre de frontieră rămân închise pentru călătoriile neesenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici