Noi probleme pentru Donald Trump. Doi ofiţeri de la Poliţia Capitolului au intentat un proces împotriva fostului preşedinte. Ce daune cer pentru traumele suferite în timpul insurecţiei

  • Doi ofiţeri ai Poliţiei Capitolului din SUA au intentat un proces împotriva fostului preşedinte Donald Trump.
  • Cei doi oameni ai legii îl acuză pe fostul preşedinte al SUA că a instigat insurecţia din 6 ianuarie şi că este responsabil pentru rănile fizice şi emoţionale pe care le-au suferit ca urmare.
494 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Donald Trump. Doi ofiţeri de la Poliţia Capitolului au intentat un proces împotriva fostului preşedinte. Ce daune cer pentru traumele suferite în timpul insurecţiei

Noi probleme pentru Donald Trump. Doi ofiţeri de la Poliţia Capitolului au intentat un proces împotriva fostului preşedinte. Ce daune cer pentru traumele suferite în timpul insurecţiei

James Blassingame şi Sidney Hemby au intentat procesul marţi la Curtea din Districtul Columbia, solicitând daune de cel puţin 75.000 de dolari fiecare, relatează Reuters.

Trump a negat răspunderea pentru insurecţia, care a dus la moartea cinci persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie.

În formulare acuzaţiilor se menţionează comportamentul fostului preşedinte republican înainte şi după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, pe care democratul Joe Biden le-a câştigat, inclusiv comentariile sale de pe Twitter şi în timpul dezbaterilor prezidenţiale.

Cei doi ofiţeri spun că Trump a incitat la violenţa pe tot parcursul campaniei prezidenţiale din 2020 şi a intensificat afirmaţiile false că alegerile au fost trucate.

În formulare procesul sunt citate, de asemenea, încurajările lui Trump faţă de susţinătorii să vină la Capitoliu pe 6 ianuarie, inclusiv un tweet de pe 19 decembrie: „Protest mare la D.C. în 6 ianuarie. Să fii acolo”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici