Noi proteste ale „Vestelor galbene” au avut loc în Franţa

Noi proteste antiguvernamentale organizate de mişcarea „Vestelor galbene” au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, manifestanţii solicitând din nou îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi demisia preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit France 24.

1110 afișări
Imaginea articolului Noi proteste ale „Vestelor galbene” au avut loc în Franţa

Noi proteste ale „Vestelor galbene” au avut loc în Franţa

Deşi „Vestele galbene” au avut o activitate redusă în timpul verii, liderii acestei mişcări încearcă acum să obţină sprijin pentru o nouă serie de proteste în condiţiile în care Guvernul de la Paris plănuieşte o reformă a sistemului francez de pensii.

Potrivit Poliţiei, aproximativ 1.500 de persoane au manifestat în oraşul Montpellier, din sudul ţării. O maşină de Poliţie a fost incendiată ca urmare a unui atac cu o sticlă incendiară, iar forţele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a potoli violenţele.

Mai multe magazine au fost vandalizate, iar Poliţia a anunţat că trei persoane au fost reţinute în urma acestor proteste.

Manifestaţii au avut loc şi în oraşe precum Rouen, Strasbourg şi Toulouse, mii de persoane participând la proteste în fiecare dintre aceste oraşe.

„Suntem cu toţii aici, vrem ca Guvernul să facă o schimbare majoră în ceea ce priveşte politicile sale (...), iar o schimbare radicală poate să aibă loc doar prin demisia Guvernului”, a declarat Alexandre Chantry, un lider al „Vestelor galbene” din Lille.

La Paris doar câteva zeci de persoane au protestat pe Champs-Elysees, în condiţiile în care autorităţile locale menţin o interdicţie referitoare la proteste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici