Noi proteste violente în Portland, soldate cu zeci de arestări ale manifestanţilor #blacklivesmatter

  • În noaptea de vineri, mii de protestatari din Portland au mers din nou în faţa Curţii Federale
  • Zeci de protestatari au fost arestaţi de agenţii federali, iar alţii au avut nevoie de îngrijiri
  • Liderii democraţi din Oregon spun că intervenţia federalilor a înrăutăţit situaţia din zonă
1484 afișări

În această noapte au loc din nou confruntări între protestatarii #blacklivesmatter din Portland cu agenţii federali ai lui Donad Trump, trimişi să stopeze tulburările care au loc de două luni în oraş. Demonstranţii au mers din nou în faţa Curţii Federale şi au vandalizat clădirea. Zeci de protestatari au fost arestaţi, iar alţii au avut nevoie de îngrijiri. Agenţii federali au folosit gaze lacrimogene, muniţie mai puţin letală şi alte forţe pentru a împrăştia protestatarii.

Nemulţumirea vine după ce vineri un judecător a respins cererea autorităţilor locale de a restricţiona arestările demosntranţilor în timpul manifestaţiilor. Liderii democraţi din Oregon spun că intervenţia federalilor a înrăutăţit situaţia în Portland. Acum câteva zile, primarul oraşului Portland a fost printre cei care a primit gaze lacrimogene în timpul unui protest similar.

„Este oribil. Vreau să spun că vărul său a fost lovit de un glonţ de cauciuc la protest în urmă cu două zile. Cred că ei aleg bărbaţii de culoare în mulţime. Este evident”, spune un protestatar.

Ceea ce vede aici, această situaţie particulară, s-a metastazat în ceva… Ne uităm la renaşterea acestei naţiuni”, crede un altul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici