Noi raiduri aeriene în capitala libiană

Mai multe avioane au survolat joi capitala libiană Tripoli, unde au fost auzite explozii puternice, urmate de tiruri ale apărării antiaeriene.

28 afișări
Imaginea articolului Noi raiduri aeriene în capitala libiană

Noi raiduri aeriene în capitala libiană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avioanele au survolat capitala de joi dimineaţa. În jurul orei 13.00 GMT (16.00 ora României), jurnaliştii AFP au auzit cel puţin un avion de vânătoare zburând la altitudine joasă, după care au auzit o explozie, din hotelul unde locuiesc jurnaliştii la Tripoli, nu departe de reşedinţa colonelului Muammar Kadhafi.

Tiruri ale artileriei antiaeriene au fost auzite după explozie.

La mai puţin de o oră, au fost auzite cel puţin două explozii îndepărtate, iar DCA a intrat din nou în funcţiune, în timp ce avioanele de vânătoare continuau să survoleze Tripoli.

O coloană de fum a fost văzută de jurnalişti în cartierul Ain Zara, în sud-estul capitalei.

Televiziunea libiană, care citează o sursă militară, a afirmat că "zone militare şi civile din Tripoli Aziziyeh şi Kikla au fost vizate de raiduri ale agresorilor colonialişti cruciaţi".

Contactat de AFP, NATO a afirmat că la ora 13.00 GMT (16.00 ora României) nu se afla nicium avion trimis de Alianţă deasupra oraşului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici