Noi tensiuni. Rusia efectuează exerciţii militare cu muniţie reală în apropierea Ucrainei

Aproximativ 3.000 de militari ruşi au iniţiat, marţi, exerciţii cu muniţie reală în zone din vestul Rusiei, inclusiv în apropierea Ucrainei, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică, informează agenţiile de presă Interfax şi Reuters.

4348 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni. Rusia efectuează exerciţii militare cu muniţie reală în apropierea Ucrainei

Noi tensiuni. Rusia efectuează exerciţii militare cu muniţie reală în apropierea Ucrainei

Exerciţiile militare se desfăşoară în regiunea Smolensk, în apropierea frontierei cu Belarusul, precum şi în Voronezh, Belgorod şi Briansk, în apropiere de Ucraina, conform Comandamentului militar al districtului militar vestic din Rusia. La exerciţii participă 3.000 de militari şi 300 de vehicule şi sisteme militare, inclusiv tancuri T-72B3.

Statele Unite au îndemnat Rusia să retragă cei aproximativ 100.000 de militari mobilizaţi în apropierea frontierelor Ucrainei. Alianţa Nord-Atlantică a avertizat că un eventual atac rus asupra Ucrainei va atrage consecinţe semnificative.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus, marţi, organizarea unui nou summit în Formatul Normandia, cu Rusia, Franţa şi Germania, pentru identificarea unei soluţii politice la conflictul separatist din estul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici