Noi violenţe în Cisiordania: Adolescent palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană

144 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe în Cisiordania: Adolescent palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană

Noi violenţe în Cisiordania: Adolescent palestinian, împuşcat mortal de armata israeliană

Un adolescent palestinian a fost împuşcat mortal, iar alţi protestatari palestinieni au fost răniţi, vineri, în confruntări cu armata israeliană produse în Cisiordania, în contextul persistenţei tensiunilor.

Serviciile de securitate israeliene au efectuat, în ultimele 24 de ore, mai multe operaţiuni în zone din Cisiordania.

Un palestinian în vârstă de 16 ani a fost împuşcat mortal, vineri, în confruntări cu armata israeliană produse în localitatea Al-Mughayyir, situată în apropierea oraşului Ramallah, conform Ministerului Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

Numeroşi alţi palestinieni au fost răniţi în confruntări cu militari israelieni.

Potrivit armatei israeliene, palestinienii au atacat cu pietre şi au incendiat anvelope auto în cursul confruntărilor, informează cotidianul The Times of Israel.

Vineri dimineaţă, armata israeliană a arestat patru militanţi palestinieni în cursul unor operaţiuni în Cisiordania.

În cursul nopţii, militanţi palestinieni au deschis focul spre un post militar israelian din Nablus. Doi palestinieni au fost răniţi după ce militarii israelieni au ripostat. Armata israeliană consideră că este vorba de un atac lansat ca reacţie la o operaţiune antiteroristă de acum câteva zile, soldată cu moartea a patru palestinieni.

Tensiunile rămân ridicate în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, în contextul impasului negocierilor de pace israelo-palestiniene, al continuării activităţilor israeliene de colonizare şi deteriorării situaţiei sociale în zonele palestiniene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici