Noi violenţe în sud-estul Turciei, soldate cu şapte morţi

Trei poliţişti, un băiat de 12 ani şi trei rebeli kurzi au murit duminică în violenţele din sud-estul dominat de kurzi al Turciei, a declarat o sursă din domeniul securităţii, citată de AFP în pagina electronică.

205 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe în sud-estul Turciei, soldate cu şapte morţi

Noi violenţe în sud-estul Turciei, soldate cu şapte morţi (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal de persoane înarmate în centrul capitalei provinciale Diyarbakir, iar un al treilea a fost ucis la Silopi, în provincia Sirnak.

Sursa citată a precizat că atacurile au fost comise de rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care comit atentate zilnice împotriva forţelor armate turce, în condiţiile în care armata efectuează raiduri şi operaţiuni împotriva fiefurilor PKK din sud-estul Turciei şi din nordul Irakului.

Pe de altă parte, trei tineri kurzi din aripa de tineret a PKK au fost ucişi de forţele de securitate la Silopi, potrivit unor oficiali locali.

Un băiat de 12 ani a fost ucis de o mină de teren amplasată de PKK în districtul Silvan, din provincia Diyarbakir, au precizat oficiali locali.

Aproximativ 60 de membri ai forţelor de securitate turce au fost ucişi în ultimele cinci săptămâni, în condiţiile în care PKK a ripostat la campania aeriană şi terestră a Guvernului, acestea fiind cele mai mari pierderi suferite de armată şi poliţie în ultimii ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici