Norul de cenuşă din Islanda se apropie de Moscova

Norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda s-a apropiat vineri dimineaţă de Moscova, a anunţat agenţia rusă de meteorologie Rosghidromet, dar spaţiul aerian al Rusiei rămâne pentru moment deschis.

72 afișări
Imaginea articolului Norul de cenuşă din Islanda se apropie de Moscova

Norul de cenuşă din Islanda se apropie de Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Moscova este pe jumătate înconjurată de aceste particule", a declarat directoarea agenţiei Rosghidromet, Marina Petrova, citată de agenţia rusă Itar-Tass, adăugând că autorităţile aeroporturare ruse au fost informate.

Mai multe zboruri, care urmau să decoleze din capitala rusă către ţările din nordul şi vestul Europei, ale căror spaţii aeriene au fost închise, au fost anulate.

Cu excepţia acestor zboruri, aeroporturile funcţionează normal, au afirmat mai mulţi oficiali, citaţi de Itar-Tass.

În schimb, aeroportul din Kaliningrad, enclavă rusă dintre Polonia şi Lituania, a fost închis temporar, a anunţat unul din oficialii citaţi de agenţia Interfax, în situaţia în care spaţiul aerian al ţărilor baltice şi o parte a spaţiului aerian polonez au fost închise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici