Norvegia ia în calcul a treia doză de vaccin pentru toţi adulţii

  • Norvegia va oferi o a treia doză de vaccin COVID-19 tuturor persoanelor în vârstă de peste 18 ani.
  • În plus, va oferi municipalităţilor opţiunea de a utiliza "permise corona" digitale ca modalitate de a combate creşterea numărului de infecţii cu COVID-19, a declarat vineri guvernul, citat de Reuters.
460 afișări
Imaginea articolului Norvegia ia în calcul a treia doză de vaccin pentru toţi adulţii

Până în prezent, Norvegia a oferit o a treia doză doar celor cu vârsta de 65 de ani şi peste.

"Tuturor celor cu vârsta de 18 ani şi mai mult li se va oferi o a treia doză anul viitor", a declarat premierul Jonas Gahr Stoere într-o conferinţă de presă.

La sfârşitul lunii septembrie, Norvegia a pus capăt ultimei măsuri de izolare a coronavirusului la nivel naţional, care timp de 18 luni a restricţionat interacţiunea socială.

Dar, deşi 87% dintre adulţii din Norvegia au primit cel puţin două doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 70% din populaţia totală a fost vaccinată, infecţiile şi spitalizările sunt acum în creştere rapidă.

Totuşi, ţara nordică nu se va întoarce la izolare, optând în schimb pentru permise digitale ca modalitate de a menţine în funcţiune barurile, restaurantele, sălile de concerte şi arenele sportive, a declarat Stoere, un lucru pe care l-a experimentat pentru scurt timp la un moment dat, dar pe care l-a întrerupt ulterior, deoarece infecţiile au scăzut.

Cei care nu sunt vaccinaţi trebuie să se testeze frecvent pentru a menţine un permis COVID valabil, a adăugat guvernul.

De asemenea, autorităţile vor intensifica testele pentru personalul sanitar nevaccinat.

"Vrem un regim de testare regulat, de două ori pe săptămână, pentru personalul sanitar nevaccinat, iar acesta trebuie să poarte o mască de protecţie", a declarat ministrul sănătăţii, Ingvild Kjerkol, în cadrul conferinţei de presă. Ea nu a precizat care va fi sancţiunea în cazul în care aceştia vor refuza.

Guvernul doreşte ca autorităţile locale să intensifice testele în şcoli şi universităţi, ceea ce nu se întâmplă în prezent. Studenţii vor continua să nu poarte măşti.

Norvegia foloseşte vaccinuri produse de BioNTech, Pfizer şi Moderna în cadrul campaniei naţionale, care din septembrie îi include pe toţi cei cu vârsta de peste 12 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici