Norvegia: Presupusul ucigaş al unor persoane dintr-un autobuz deturnat, solicitant de azil

Bărbatul suspectat că a ucis luni trei persoane de la bordul unui autobuz deturnat în vestul Norvegiei este un solicitant de azil respins, care urma să fie expulzat marţi, scrie un ziar norvegian.

114 afișări
Imaginea articolului Norvegia: Presupusul ucigaş al unor persoane dintr-un autobuz deturnat, solicitant de azil

Norvegia: Presupusul ucigaş al unor persoane dintr-un autobuz deturnat, solicitant de azil (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În vârstă de 30 de ani, cazat într-un centru de primire în orăşelul Aardal, bărbatul urma să ia, fără să fie escortat, un zbor către Oslo pentru a fi transportat în afara ţării, scrie tabloidul Verdens Gang (VG) în ediţia online.

El este suspectat de uciderea prin înjunghiere, luni duipă-amiaza, a celorlalţi trei pasageri ai unui autobuz care asigura o legătură între regiunea muntoasă Valdres şi capitala norvegiană. Victimele sunt doi bărbaţi în vârstă de aproximativ 50 de ani - şoferul autobuzului şi un pasager suedez - şi o tânără în vârstă de 19 ani.

Poliţia nu putut să fie contactată pentru a comenta.

Ea a anunţat luni că presupusul autor al atacului este un bărbat originar din Sudanul de Sud, născut în 1982 şi stabilit la Aardal.

Imobilizat de serviciile de slavare, care au sosit la locul dramei înaintea poliţiei, el prezenta tăieturi uşoare şi a fost transportat cu elicopterul la un spital din Bergen, al doilea cel mai important oraş din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici