Nou cutremur, de 7,1 grade, în largul statului Papua Noua Guinee

Un nou cutremur, de 7,1 grade, s-a produs vineri în largul statului Papua Noua Guinee, existând riscul unui tsunami local, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

12109 afișări
Imaginea articolului Nou cutremur, de 7,1 grade, în largul statului Papua Noua Guinee

Nou cutremur, de 7,1 grade, în largul statului Papua Noua Guinee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 57 de kilometri, la ora locală 20.06 (11.06, ora României), în Oceanul Pacific. Epicentrul a fost la 106 kilometri sud-sud-vest de Kokopo (Papua Noua Guinee), la 187 nord-est de oraşul Kimbe şi la 310 kilometri de Kavieng.

Valuri tsunami sunt posibile pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului, anunţă Centrul pentru avertizări din Oceanul Pacific.

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 grade a avut loc joi în largul statului Papua Noua Guinee.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici