Nou cutremur de 7 grade în Pacificul de Sud

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7 grade, a fost resimţit joi în insulele Vanuatu din Pacificul de Sud, fără să declanşeze alertă de tsunami, la câteva ore după alte trei mişcări telurice puternice, au anunţat institutul american de geofizică USGS şi Centrul de Alertă în caz de tsunami din Pacific.

25 afișări
Imaginea articolului Nou cutremur de 7 grade în Pacificul de Sud

Nou cutremur de 7 grade în Pacificul de Sud (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acest nou cutremur s-a produs la o distanţă de 278 de kilometri nord-vest de Luganville şi la o adâncime de 33 de kilometri.

Alte trei cutremure puternice cu magnitudinea de 7,8, 7,7 şi 7,1 s-au produs joi dimineaţa între arhipelagurile Vanuatu şi Solomon, declanşând o alertă de tsunami, extinsă pe o zonă vastă a Pacificului şi ridicată la două ore şi jumătate după primul cutremur, a anunţat institutul USGS.

Această alertă a fost declarată în doi timpi pentru treizeci de ţări şi teritorii, provocând scene de panică în Insulele Samoa, devastate la 29 septembrie de un tsunami provocat de un seism cu magnitudinea 8.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici