Nou epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare. Experţi: Numărul deceselor se dublează la 2 săptămâni, faţă de 5 luni în Italia

  • Explozie de noi cazuri COVID-19, depistate în ţări din America Latină
  • Cu peste 250.000 de cazuri confirmate, Brazilia a devenit al treilea cel mai afectat stat din lume
  • Şi alte ţări din regiune, inclusiv Mexic, Chile şi Peru, se luptă din greu cu virusul
  • Numărul de decese COVID-19 se dublează la fiecare două săptămâni în Brazilia, Mexic şi Peru
26822 afișări
Imaginea articolului Nou epicentru al pandemiei de coronavirus, în formare. Experţi: Numărul deceselor se dublează la 2 săptămâni, faţă de 5 luni în Italia

Sursa FOTO: Hepta

Coronavirus în lume

Situaţia cazurilor de coronavirus din America Latină atrage atenţia autorităţilor regionale din domeniul sănătăţii, dar şi celor de la nivel mondial, care se tem de formarea unui nou epicentru COVID-19.

Deşi numărul de îmbolnăviri nu mai creşte ameţitor în statele puternic afectate de pandemie până la acest moment, virusul pare să se concentreze acum asupra ţărilor din America Latină, prima pe listă fiind Brazilia, cu peste 250.000 de cazuri confirmate. Tot aici a fost identificat şi primul pacient infectat din regiune, în data de 26 februarie.

De atunci, coronavirusul s-a răspândit în toate ţările apropiate. Potrivit Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, au fost înregistrate peste 500.000 de cazuri, iar peste 30.000 de persoane au murit, în condiţiile în care testarea nu e la fel de riguroasă ca în SUA sau alte state. Cele mai populate două ţări din America Latină, Mexic şi Brazilia, au înregistrat deja peste 6.000, respectiv 18.000 de decese.

Şi cercetătorii sunt de părere că cifrele ar putea fi semnificativ mai mari în realitate, multe cazuri nefiind diagnosticate.

Peru a raportat al 12-lea cel mai mare număr de cazuri din lume, cu aproape 100.000 de persoane confirmate, depăşind China.

Şi Chile raportează mii de noi cazuri de coronavirus în fiecare zi, cu peste 500 de decese confirmate.

Ecuador a înregistrat cele mai multe decese pe cap de locuitor din regiune - cu o rată de aproximativ 17 morţi la 100.000 de persoane. Cazurile zilnice din Ecuador au scăzut, dar tendinţa nu este una generală în regiune.

BBC: Vârful nu a fost încă atins

Spre deosebire de SUA şi de majoritatea ţărilor europene, multe ţări din America Latină raportează zilnic tot mai multe infectări şi decese.

Comparativ cu cele mai afectate state din Europa - Marea Britanie, Italia şi Franţa - decesele scad într-o parte a oceanului şi cresc în cealaltă - Brazilia, Mexic şi Peru.

Statisticile elaborate de experţi aduc dovezi în acest sens. Estimativ, numărul de decese în Brazilia, Mexic şi Peru se dublează la fiecare două săptămâni, cu o viteză mult mai mare decât în Europa, unde acelaşi lucru se petrece la aproximativ două luni în Marea Britanie, patru luni în Franţa şi cinci luni în Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici