Nou incident aerian: Rusia a interceptat bombardiere strategice americane deasupra Mării Baltice

Rusia a anunţat, joi după-amiază, trimiterea unor avioane de vânătoare pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane, deasupra Mării Baltice, acesta fiind al doilea incident aerian similar raportat de Moscova în ultimele zile.

12612 afișări
Imaginea articolului Nou incident aerian: Rusia a interceptat bombardiere strategice americane deasupra Mării Baltice

"Pe 25 mai 2023, Centrul de control aerian din zona Mării Baltice a detectat două ţinte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Federaţiei Ruse. Pentru a împiedica încălcarea frontierei, au fost trimise avioane de vânătoare Suhoi Su-35 şi Suhoi Su-27. Echipajele au identificat ţintele aeriene ca fiind bombardiere strategice de tip B-1B ale Forţelor Aeriene americane. Avioanele de vânătoare ruse au revenit la baze după ce bombardierele americane au schimbat direcţia şi s-au îndepărtat", anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit agenţiei Interfax şi cotidianului Le Monde.

Acest este al doilea incident aerian similar anunţat de Moscova în ultimele zile. Marţi, Rusia a trimis un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-27 pentru interceptarea a două bombardiere strategice anericane de tip B-1B deasupra Mării Baltice.

Incidentele intervin pe fondul pe fondul tensiunilor extreme dintre Rusia şi NATO din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici