Nou incident aviatic: Cel puţin 23 de răniţi după ce un avion al Air Canada a ieşit de pe pistă la aterizare - VIDEO

Un avion al companiei Air Canada, care venea de la Toronto, a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul internaţional Stanfield din Halifax, în Nova Scotia, duminică dimineaţă, provocând rănirea a 23 de persoane care au fost transportate la spital, relatează televiziunea canadiană CBC News.

2571 afișări
Imaginea articolului Nou incident aviatic: Cel puţin 23 de răniţi după ce un avion al Air Canada a ieşit de pe pistă la aterizare - VIDEO

Nou incident aviatic: Cel puţin 23 de răniţi după ce un avion al Air Canada a ieşit de pe pistă la aterizare

Zborul AC624 "a avut o aterizare grea şi a ieşit de pe pistă" la ora 00.35 (06.35 ora României), a declarat Peter Spurway, purtătorul de cuvânt al aeroportului internaţional Stanfield din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia.

"Chiar acum, avem câţiva răniţi uşor. Nimic care să pună pună vieţile în pericol", a declarat el.

La bordul avionului se aflau 132 de pasageri şi cinci membri ai echipajului.

 

Spurway a declarat că incidentul nu este o prăbuşire pentru că se crede că avionul era sub control în timpul aterizării. El a precizat că nu există indicii care să arate ce anume a provocat această aterizare dură şi nu ştie în ce stare se află avionul.

Aeroportul este închis şi va rămâne închis până la ora locală 09.00 (15.00 ora României), a declarat Spurway, adăugând că avionul trebuie îndepărtat de pe pistă înainte de reluarea zborurilor.

 

Electricitatea era întreruptă în momentul incidentului şi a rămas aşa timp de o oră. Nova Scotia Power, compania de electricitate locală, a scris pe Twitter la ora 02.12 (08.12 ora României) că alimentarea cu energie electrică a fost reluată. "Nu suntem siguri dacă cele două incidente au legătură unul cu altul", a declarat Spurway.

Scott Murray, una dintre zecile de persoane care îşi aşteptau rudele la zborul de la Toronto, a declarat pentru CBC News că tatăl lui se afla în avion şi l-a sunat să îi spună că "avionul s-a prăbuşit şi că el este în regulă".

În momentul incidentului, pe aeroport ningea puternic.

Greg Wright, care îl aştepta pe fiul lui în vârstă de 13 ani să coboare din avion, a afirmat că a crezut că acesta glumeşte când l-a sunat din avion. "A spus: «Ne-am prăbuşit, ne-am prăbuşit». L-am întrebat: «Unde eşti?». Şi el mi-a răspuns: «Sunt pe pistă»", a declarat Wright. "M-am panicat".

Fiul lui şi alţi pasageri au fost direcţionaţi către o autospecială, apoi către un autobuz şi au fost duşi într-un hangar unde au fost verificaţi dacă sunt răniţi, a precizat Wright. Fiul lui nu este rănit grav.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici