Nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia

Autorităţile din Ucraina şi Rusia au anunţat, marţi, efectuarea unui nou schimb de prizonieri de război, implicând în total aproximativ 220 de persoane de ambele părţi, conform presei ucrainene şi ruse.

1473 afișări
Imaginea articolului Nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia

Nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia

Andrii Iermak, secretarul Cancelariei prezidenţiale din Ucraina, a anunţat că Rusia a eliberat 130 de prizonieri ucraineni, 126 de bărbaţi şi patru femei, conform preseri de la Kiev, citată de cotidianul Le Monde. Printre prizonierii ucraineni repatriaţi se numără zeci de militari care au participat la luptele din Mariupol şi de la Complexul Azovstal.

Kievul a anunţat că a eliberat 90 de militari ruşi care erau prizonieri, iar informaţia a fost confirmată de Ministerul rus al Apărării.

"Militarii ruşi eliberaţi vor fi transferaţi la Moscova cu avioane ale Forţelor Aerospaţiale ruse şi vor beneficia de tratatement şi reabilitare în instituţii medicale ale Ministerului Apărării", a transmis instituţia de la Moscova, potrivit agenţiei Interfax.

Precedentul schimb de prizonieri între Kiev şi Moscova avusese loc la jumătatea lunii februarie şi implicase 101 militari ucraineni şi 101 militari ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici