Noua Inchiziţie. Americanii care nu se supun curentului „woke” sunt aspru sancţionaţi la şcoală sau la locul de muncă

Un număr tot mai mare de americani sunt sancţionaţi în unităţile de învăţământ sau la locul de muncă pentru simple dezacorduri cu privire la noul curent anti-rasism „woke”. Limitele discursului acceptabil pe acest subiect s-au schimbat dramatic, în special din vara anului 2020, în urma morţii lui George Floyd.

29754 afișări
Imaginea articolului Noua Inchiziţie. Americanii care nu se supun curentului „woke” sunt aspru sancţionaţi la şcoală sau la locul de muncă

Noua Inchiziţie. Americanii care nu se supun curentului „woke” sunt aspru sancţionaţi la şcoală sau la locul de muncă

După asasinarea lui George Floyd, care a fost ucis de forţele de ordine în timpul arestării, mulţi americani şi-au însuşit sarcina de a dezrădăcina rasismul, despre care spuneau că ar fi infectat întreaga societate. În mass-media, ştiinţă, mediul academic, start-up-uri şi mari companii, mulţi manageri s-au simţit obligaţi să promită că vor lupta împotriva „supremaţiei albe”.
 
S-a instalat de atunci o atmosferă de supraveghere a deviaţiilor ideologice, amplificată de reţelele sociale. În acelaşi timp, cărţi precum White Fragility de Robin DiAngelo şi How to Become an Antiracist de Ibram X. Kendi au stabilit o definiţie nouă şi foarte largă a cuvântului „rasist”. Multe comentarii care ar fi părut inofensive în urmă cu câţiva ani au fost astfel etichetate drept „rasiste” şi au devenit pasibile de a fi pedepsite.
 
Nu lipsesc exemplele acestei intoleranţe din ce în ce mai virulente. În februarie 2021, Paul Rossi, profesor de matematică la o şcoală privată de lux din Manhattan, New York, a intervenit într-o discuţie cu „grupul său de afinitate” alb. Şcoala ţine, într-adevăr, dezbateri cu grupuri separate bazate pe „identităţi”, iar consultantul care a condus discuţia a arătat un diapozitiv care indica faptul că individualismul şi obiectivitatea erau semnele distinctive ale „suprematismului alb”.
 
„Cursuri de reparare”
 
Paul Rossi a criticat conceptele ca „fiind reduse la caracteristici rasiale”, iar câteva zile mai târziu, directorul instituţiei l-a avertizat că „alte cazuri de conduită neprofesionistă l-ar putea duce la concediere”. Într-o conversaţie pe care Paul Rossi a înregistrat-o în secret, directorul şcolii a recunoscut că este îngrijorat de demonizarea excesivă a elevilor albi. Conducerea l-a îndrumat pe profesor să participe la „cursuri de reparare” pentru a-şi păstra locul de muncă. Dar el a preferat să demisioneze.
 
Un student la medicină a fost sancţionat după ce şi-a exprimat dezacordul cu privire la noţiunea de „micro-agresiuni” – cuvinte sau atitudini care sunt nesemnificative la prima vedere, dar care reflectă o prejudecată faţă de o anumită comunitate. Tânărul a făcut obiectul unei anchete a administraţiei universitare, care i-a cerut să facă o evaluare psihologică. Pe care a refuzat-o. A fost exclus şi acum dă în judecată universitatea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
woke,
inchizitie,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici