Nouă indivizi suspectaţi de promovarea terorismului islamist, arestaţi în Marea Britanie

Autorităţile britanice au arestat, joi, nouă persoane suspectate de promovarea terorismului islamist, inclusiv un cleric musulman fundamentalist.

121 afișări
Imaginea articolului Nouă indivizi suspectaţi de promovarea terorismului islamist, arestaţi în Marea Britanie

Nouă indivizi suspectaţi de promovarea terorismului islamist, arestaţi în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţi de poliţie au descins joi dimineaţă la 18 adrese din Londra şi într-o clădire din Stoke-on-Trent (Anglia), unde existau suspiciuni că erau membri ai unui grup care încurajează terorismul islamist, relatează site-ul revistei Businessweek.

Nouă suspecţi au fost arestaţi şi sunt audiaţi.

Potrivit agenţiei Press Association, unul dintre suspecţi este clericul musulman radical Anjem Choudary, în vârstă de 47 de ani, membru au grupului fundamentalist Al-Muhajiroun, interzis în Marea Britanie din 2005.

"Percheziţiile şi arestările sunt parte a unei investigaţii care vizează activităţi teroriste islamiste, dar nu există niciun pericol public imediat", a anunţat Poliţia metropolitană londoneză, precizând că suspecţii arestaţi au vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani.

Premierul David Cameron a anunţat că Marea Britanie este implicată într-o "luptă a generaţiei" pentru eradicarea terorismului inspirat din ideologia islamistă.

Parlamentul britanic va examina vineri solicitarea premierului Cameron privind efectuarea de raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Irak ale grupului terorist sunnit Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici