Noua lege privind Hong Kong-ul reprezintă "un afront la adresa tuturor naţiunilor"

  • Administraţia Donald Trump critică dur noua lege privind siguranţa naţională impusă de Beijing în provincia Hong Kong
  • Mike Pompeo: "Este revoltător, este vorba de un afront la adresa tuturor naţiunilor"
  • "Vom continua să implementăm directiva preşedintelui Donald Trump în sensul anulării statutului special al Hong Kong-ului", a precizat Mike Pompeo
1727 afișări
Imaginea articolului Noua lege privind Hong Kong-ul reprezintă "un afront la adresa tuturor naţiunilor"

Noua lege chineză privind siguranţa naţională din Hong Kong reprezintă un "afront la adresa tuturor naţiunilor", afirmă secretarul de Stat american, Mike Pompeo, citat de agenţia de presă Reuters.

"Este revoltător, este vorba de un afront la adresa tuturor naţiunilor", a declarat Mike Pompeo.

"Hong Kong-ul liber a fost unul dintre cele mai stabile, prospere şi dinamice oraşe din lume. Acum, va fi doar un alt oraş administrat de Partidul Comunist, în care oamenii vor face obiectul capriciilor elitelor de partid. Vom continua să implementăm directiva preşedintelui Donald Trump în sensul anulării statutului special al Hong Kong-ului", a precizat Mike Pompeo.

Întrebat în ce va consta anularea statutului special acordat Hong Kong-ului, Mike Pompeo a răspuns: "Voi repeta ce a spus preşedintele. El vrea să se asigure că Hong Hong-ul va fi tratat, cu puţine excepţii, exact precum China continentală".

Secretarul de Stat american a exprimat din nou preocupare privind abuzuri comise asupra etnicilor uiguri din provincia Xinjiang.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici