Nouă militari au fost ucişi şi alţi 29 răniţi, în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei

Nouă soldaţi au fost ucişi şi alţi 29 răniţi, în ultimele 24 de ore, în confruntările din estul rebel prorus al Ucrainei, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei, relatează AFP.

744 afișări
Imaginea articolului Nouă militari au fost ucişi şi alţi 29 răniţi, în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei

Nouă militari au fost ucişi şi alţi 29 răniţi, în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Separatiştii au deschis focul de 120 de ori asupra unor obiective ucrainene situate în aproximativ 30 de localităţi, a precizat purtătorul de cuvânt, Vladislav Selezniov.

Cel mai mare număr de atacuri a fost înregistrat în apropiere de oraşul strategic Debalţeve, un important nod feroviar situat la circa 50 de kilometri nord-est de Doneţk, a adăugat Selezniov.

El i-a acuzat de asemenea pe rebeli că au deschis focul în şase localităţi în care nu existau militari ucraineni.

Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 5.000 de morţi de la începutul lui aprilie, potrivit ONU.

Autorităţile au anunţat luni că şapte militari ucraineni au fost ucişi şi alţi 24 au fost răniţi în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici