Nouă morţi, inclusiv un consilier prezidenţial, într-un atentat comis în capitala Somaliei

Cel puţin nouă persoane, inclusiv un fost ministru, au fost ucise în urma unui atac sinucigaş produs miercuri în apropierea Palatului prezidenţial din capitala Somaliei, anunţă autorităţile, citate de agenţia Associated Press.

126 afișări
Imaginea articolului Nouă morţi, inclusiv un consilier prezidenţial, într-un atentat comis în capitala Somaliei

Nouă morţi, inclusiv un consilier prezidenţial, într-un atentat comis în capitala Somaliei

Bilanţul atentatului comis cu vehicul-capcană este de cel puţin nouă morţi. Printre persoanele ucise figurează fostul ministru de Externe Hussein Elabe Fahiye, care acum era consilier prezidenţial.

Alte 13 persoane au fost rănite în atentat.

Atacul a fost revendicat de grupul islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

Grupul terorist Al-Shabaab comite frecvent atentate în capitala Somaliei, vizând în principal Palatul prezidenţial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici