Nouă morţi şi aproximativ 2.800 de persoane plasate în carantină în Coreea de Sud din cauza MERS-CoV

Nouă persoane au murit şi aproximativ 2.800 sunt plasate în carantină în Coreea de Sud din cauza epidemiei de MERS-CoV (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu), a anunţat miercuri Ministerul sud-coreean al Sănătăţii.

1465 afișări
Imaginea articolului Nouă morţi şi aproximativ 2.800 de persoane plasate în carantină în Coreea de Sud din cauza MERS-CoV

Nouă morţi şi aproximativ 2.800 de persoane plasate în carantină în Coreea de Sud din cauza MERS-CoV

Potrivit Ministerului sud-coreean al Sănătăţii, încă două persoane au murit din cauza epidemiei de MERS-CoV, iar bilanţul a ajuns la nouă morţi.

De asemenea, alte 13 cazuri au fost confirmate, relatează Reuters în pagina electronică. În total, Coreea de Sud înregistrează 108 cazuri de infectare cu MERS-CoV.

În plus, aproximativ 2.800 de persoane sunt plasate în carantină, în timp ce peste 2.000 de şoli rămân în continuare închise din cauza epidemiei, transmite CNN.

Peste 20 de ţări au fost afectate de la apariţia acestei epidemii, în 2012. Cea mai afectată ţară este Arabia Saudită, unde peste 950 de persoane au fost contaminate începând din 2012, dintre care 412 au decedat.

Coronavirusul MERS-CoV, considerat o rudă mai letală, dar mai puţin infecţioasă a Sindromului respirator acut sever (SARS), soldat cu aproape 800 de morţi la nivel mondial în 2003, generează îngrijorări în Coreea de Sud.

Primul caz, raportat pe 20 mai, a fost al unui bătrân, în vârstă de 68 de ani, diagnosticat în urma unei călătorii în Arabia Saudită.

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a sosit luni, la Seul, pentru a oferi asistenţă autorităţilor sanitare sud-coreene.

Sute de evenimente publice, excursii şcolare şi manifestaţii sportive au fost anulate în Coreea de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici