Nouă persoane au murit după un incendiu izbucnit într-o secţie de terapie intensivă COVID-19, în Turcia

  • Nouă persoane au murit după un incendiu izbucnit într-o secţie de terapie intensivă COVID-19
  • Incidentul a avut loc într-un spital din provincia Gaziantep din sud-estul Turciei.
910 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane au murit după un incendiu izbucnit într-o secţie de terapie intensivă COVID-19, în Turcia

UPDATE: Încă o persoană rănită în incendiul de la spitalul din Turcia a murit.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Incidentul a avut loc în unitatea de terapie intensivă COVID-19 din Spitalul Universitar Sanko, unde un incendiu a izbucnit din cauza unui aparat de ventilaţie pulmonară cu debit mare utilizat în tratamentul pacienţilor cu COVID-19.

Incendiul a fost provocat de explozia aparatului de ventilaţie pulmonară, conform aljazeera.com.

Cel puţin opt pacienţi au murit, iar alţi 14 care primeau tratament COVID-19 au fost direcţionaţi la diferite spitale.

Guvernatorul din Gaziantep, Davut Gull, a spus că în prezent sunt efectuate autopsiile pentru anchetă.

Davut Gull, guvernatorul din Gaziantep: A fost o eroare tehnică. Ce s-a întâmplat a fost din cauza unei erori tehnice. Nu ştim mai multe, un cablu a cedat. Capacitatea totală de la Terapie Intensivă era de 20 de persoane. Spitalul a intervenit imediat pentru a stinge incendiul, cu mijloace proprii. Focul a fost stins înainte de a veni echipele de intervenţie, fără a se extinde la alte unităţi. Acest spital se pare că avea toate avizele în regulă. Vorbim despre un spital care nu a avut probleme la inspecţiile trecute.

Luna trecută, în spitalul din Piatra Neamţ, au murit 10 pacienţi după un incendiu iscat după ce au cedat tuburile de oxigen.

De asemenea, în octombrie, 150 de pacienţi dintr-un spital improvizat din Rusia au fost evacuaţi tot din cauza unui incendiu provocat de instalaţia de oxigen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici