Noua Zeelandă: Nivelul de alertă teroristă, revizuit la mediu, la o lună de la masacrul din Christchurch

Autorităţile din Noua Zeelandă au revizuit nivelul de alertă teroristă de la mediu, la aproximativ o lună după ce acesta fusese declarat „ridicat”, în urma atacurilor armate din două moschei din oraşul Christchurch, a transmis prim-ministrul Jacinda Ardern, relatează Reuters.

266 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă: Nivelul de alertă teroristă, revizuit la mediu, la o lună de la masacrul din Christchurch

Nivelul de alertă teroristă din Noua Zeelandă, revizuit la mediu

„Deşi nivelul de alertă a fost revizuit la mediu şi nu există ameninţări curente la care autorităţile răspund, cetăţenii vor observa prezenţa poliţiei la evenimentele publice, inclusiv la Ziua Anzac”, a declarat prim-ministrul Ardern.

Noua Zeelandă celebrează în data de 25 aprilie Ziua Anzac, în care sunt rememoraţi eroii de război din Noua Zeelandă şi Australia.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Autorul atacului a fost Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici