Nouăsprezece civili, ucişi în urma exploziei unei bombe în sudul Afganistanului

Nouăsprezece civili, între care nouă copii, au fost ucişi sâmbătă seara în urma exploziei unei bombe în timpul trecerii vehiculului la bordul căruia se aflau, au anunţat duminică surse din cadrul poliţiei afgane, citate de Reuters.

99 afișări
Imaginea articolului Nouăsprezece civili, ucişi în urma exploziei unei bombe în sudul Afganistanului

Nouăsprezece civili, ucişi în urma exploziei unei bombe în sudul Afganistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Atentatul, soldat de asemenea cu nouă răniţi, a avut loc în provincia Helmand (sud). Victimele sunt civili care se întorceau acasă după ce fugiseră de luptele desfăşurate recent în districtul Marjah. Poliţia afgană a imputat atacul insurgenţilor talibani, însă acesta nu a fost revendicat până acum.

Pe de altă parte, lupte au fost semnalate în provincia Kunduz (nord), unde talibanii avansează în direcţia capitalei provinciale cu acelaşi nume, au anunţat autorităţile.

Districtul vecin Char Dara a fost ocupat sâmbătă seara de insurgenţi şi lupte intense continuau duminică la trei kilometri de sediul administraţiei locale, a declarat adjunctul guvernatorului provinciei, Hamdullah Danishi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici