Noul ambasador controversat al SUA la Tel Aviv a sosit în Israel. David Friedman îşi ocupă funcţia cu doar câteva zile înaintea vizitei lui Donald Trump

David Friedman, noul ambasador controversat al SUA în Israel, a sosit în statul israelian pentru a-şi ocupa funcţia, cu câteva zile înaintea unei vizite a preşedintelui Donald Trump, informează France 24.

889 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador controversat al SUA la Tel Aviv a sosit în Israel. David Friedman îşi ocupă funcţia cu doar câteva zile înaintea vizitei lui Donald Trump

Noul ambasador controversat al SUA la Tel Aviv a sosit în Israel. David Friedman îşi ocupă funcţia cu doar câteva zile înaintea vizitei lui Donald Trump

Ministerul de Externe din Israel a confirmat sosirea lui Friedman. Acesta este aşteptat marţi pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui israelian.

Friedman, care a fost consilier al lui Donald Trump în perioada cursei pentru Casa Albă, se opune soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, spunând că este o "iluzie", şi-a manifestat susţinerea faţă de activităţile evreieşti de colonizare în Cisiordania şi este în favoarea mutării Ambasadei SUA la Ierusalim.

Trump a promis în timpul campaniei că va muta la Ierusalim ambasada americană la Israel, acesta adăugând însă apoi că această decizie trebuie în continuare analizată.

Liderul de la Casa Albă este aşteptat să viziteze Israelul şi teritoriile palestiniene ocupate între 22 şi 23 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici