Noul bilanţ al epidemiei de coronavirus: Numărul morţilor a ajuns la 724. Cinci britanici, diagnosticaţi cu noul virus în Franţa

Un american a murit în oraşul chinez Wuhan, după ce a fost infectat cu noul tip de coronavirus, în timp ce bilanţul a ajuns sâmbătă la 724 de morţi la nivel global, două dintre decese înregistrându-se în afara Chinei, relatează Reuters.

5226 afișări
Imaginea articolului Noul bilanţ al epidemiei de coronavirus: Numărul morţilor a ajuns la 724. Cinci britanici, diagnosticaţi cu noul virus în Franţa

Sursa FOTO: Profimedia

Cetăţeanul american, în vârstă de 60 de ani, care a fost diagnosticat cu coronavirus, a murit la spitalul Jinyintan din Wuhan pe 6 februarie, a informat un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA.

"Transmitem condoleanţe familiei pentru pierderea suferită. Din respect pentru intimitatea familiei nu vom oferi mai multe detalii", a declarat purtătorul de cuvânt.

Un bărbat japonez, care a fost internat cu pneumonie, tot în Wuhan, a murit prezentând simptome similare noului coronavirus, a informat Ministerul japonez al Sănătăţii.

Bilanţul din China a crescut cu 86 de morţi, sâmbătă, ajungând la un număr total de 722, au informat autorităţile. La nivel global au murit 724 de persoane, două decese fiind înregistrate în Hong Kong şi Philipine.

Cinci britanici au fost diagnosticaţi cu coronavirus în Franţa

Cinci cetăţeni britanici au fost diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus în Franţa, după ce au intrat în contact cu o persoană care vizitase Singapore, a informat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Agnes Buzyn, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Printre cele cinci noi cazuri se numără şi un copil, a mai declarat Buzyn. Oficialul francez a adăugat că pacienţii nu se află în condiţie gravă.

Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în Franţa a ajuns la 11.

"Cazul original ne-a fost adus la cunoştinţă noaptea trecută, fiind vorba despre un cetăţean britanic care s-a întors din Singapore, unde a stat în perioada 20-23 ianuarie şi de unde s-a întors în Franţa pe 24 ianuarie", a declarat Buzyn.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici