Noul bilanţ al seismului din Haiti depăşeşte 222.500 de morţi

Bilanţul seismului care a devastat Haiti la 12 ianuarie a fost revizuit la peste 222.500 de morţi, potrivit celor mai recente statistici publicate marţi de Biroul Naţiunilor Unite pentru Afaceri Umanitare, care citează direcţia de Protecţie Civilă haitiană.

47 afișări
Imaginea articolului Noul bilanţ al seismului din Haiti depăşeşte 222.500 de morţi

Noul bilanţ al seismului din Haiti depăşeşte 222.500 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică, preşedintele Rene Preval afirmase că numărul total al victimelor ar putea atinge 300.000 de morţi, ţinând cont de numeroasele cadavre care se află în continuare sub dărâmături.

Conform raportului Protecţiei Civile, 222.517 haitieni au murit, faţă de 217.000 de decese evocate în bilanţul precedent, în timpul seismului care s-a soldat cu 310.900 de răniţi, peste un milion de persoane rămase fără adăpost şi peste 1,5 milioane de sinistraţi.

Organismul haitian mai precizează că mai multe familii care au părăsit de bună voie Port-au-Prince a doua zi după cutremurul de pământ cu magnitudinea 7 au revenit în capitala devastată.

Marţi, un seism de 4,7 s-a produs în această ţară, generând panică în rândul haitienilor. Deocamdată, nu s-au înregistrat noi victime, însă în unele cartiere din Port-au-Prince câteva imobile fisurate de la seismul din 12 ianuarie s-au prăbuşit.

Luni, în capitala Haiti şi în împrejurimi au fost resimţite două cutremure de mici dimensiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici