Noul comisar cipriot Christos Stylianides, numit coordonator al UE contra epidemiei de Ebola

Noul comisar european pentru Ajutor umanitar, cipriotul Christos Stylianides, va coordona riposta europeană la epidemia de Ebola, a anunţat joi, într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

92 afișări
Imaginea articolului Noul comisar cipriot Christos Stylianides, numit coordonator al UE contra epidemiei de Ebola

Noul comisar cipriot Christos Stylianides, numit coordonator al UE contra epidemiei de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au convenit luni asupra numirii unui coordonator împotriva epidemiei, în contextul în care Ebola continuă să progreseze în Sierra Leone, Guineea şi Liberia, unde virusul a afectat până în prezent aproape 10.000 de persoane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Şefii de stat şi de Guvern reuniţi la summitul de la Bruxelles au discutat, de asemenea, despre acordarea unui ajutor ţărilor afectate.

Stylianides, un dentist în vârstă de 56 de ani, a declarat în cursul unei audieri în Parlamentul European, la sfârşitul lunii septembrie, că se va deplasa în regiune pentru a evalua necesităţile la faţa locului.

"În calitate de medic, trebuie să merg pe teren pentru a forma o opinie", a afirnat el, potrivit Partidului Popular European (PPE), din care face parte.

Exprimându-şi "îngrijorarea profundă faţă de expansiunea continuă a virusului Ebola", reprezentanţii celor 28 de state membre au afirmat că "este nevoie de un răspuns ferm şi coordonat, pentru a inversa tendinţa".

"Este necesar un ajutor suplimentar, în special în ceea ce priveşte îngrijirile medicale şi echipamentele folosite, precum un control mai strict" al persoanelor care pleacă din ţările afectate de virus, potrivit unui comunicat.

Cele 28 de state salută, de asemenea, testele privind temperatura corporală a pasagerilor care vin din aceste ţări, introduse în Marea Britanie, Franţa şi Belgia, în special în aeroporturi.

Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de OMS.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici