Noul coronavirus îşi pierde din putere, spune un recunoscut medic italian

Noul coronavirus îşi pierde din putere şi a devenit mult mai puţin letal, a declarat duminică pentru un post de televiziune un recunoscut medic italian, potrivit Reuters.

5651 afișări
Imaginea articolului Noul coronavirus îşi pierde din putere, spune un recunoscut medic italian

Noua coronavirus îşi pierde din putere, spune un recunoscut medic italian

„În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a spus Alberto Zangrillo, şeful Spitalului San Raffaele din Milano.

"Probele prelevate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală din punct de vedere cantitativ, care a fost absolut infimă în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni", a spus el pentru televiziunea RAI.

Zangrillo a spus că unii experţi sunt prea alarmişti cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecţii, iar politicienii trebuie să ţină seama de noua realitate.

„Trebuie să revenim la a fi o ţară normală. Cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru terorizarea ţării”, a spus el.

Un al doilea medic din nordul Italiei a declarat agenţiei naţionale de ştiri ANSA că, de asemenea, crede că noul coronavirus îşi pierde din forţă.

„Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeaşi pe care o are astăzi”, a declarat Matteo Bassetti, şeful clinicii de boli infecţioase din spitalul San Martino din Genova.

„Este clar că astăzi boala COVID-19 este diferită”, a adăugat acesta.

Italia se află pe locul terei în lume la numărul de deces3e cauzate de COVID-19, cu 33.415 de persoane care au murit de la apariţia epidemiei pe 21 februarie şi pe locul al şaselea la numărul de cazuri cu 233.019.

 

Cu toate acestea, noile infecţii şi decese au scăzut constant în luna mai, iar ţara relaxează unele dintre cele mai rigide măsuri de izolare din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici