Noul incident neurotoxic din Marea Britanie. Victimele ar fi atins un obiect contaminat cu neurotoxina Novichok. Unde a fost descoperită substanţa

Autorităţile britanice au anunţat că suspectează că victimele ale incidentului de la Amesbury au atins un obiect contaminat cu agentului neurotoxic Novichok, substanţa fiind aceeaşi cu cea folosită în cazul atacului ce l-a vizat pe fostul spion Sergei Skripal şi fiica sa, informează BBC News.

2257 afișări
Imaginea articolului Noul incident neurotoxic din Marea Britanie. Victimele ar fi atins un obiect contaminat cu neurotoxina Novichok. Unde a fost descoperită substanţa

Noul incident neurotoxic din Marea Britanie. Victimele ar fi atins un obiect contaminat cu neurotoxina Novichok. Substanţa, descoperită pe mâini

Sajid Javid, ministrul britanic de Interne, a declarat că neurotoxina din acest incident este aceeaşi cu cea folosită în cazul Skripal şi a acuzat Rusia că foloseşte Marea Britanie drept "groapă de gunoi pentru otravă".

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Londra a declarat că acuzaţiile părţii britanice sunt "doar speculative".

Un corespondent al postului BBC a declarat că cea mai mare concentraţie de neurotoxină a fost descoperită pe mâinile celor două victime, poliţia consideră că cel doi probabil au manevrat un container sau alt obiect folosit pentru transportul agentului neurotoxic.

Se bănuieşte că obiectul atins de victime ar fi fost aruncat după atacul neurotoxic ce l-a vizat pe Serghei Skripal şi fiica lui.

Noul incident neurotoxic din Marea Britanie pare a fi un efect al atacului care l-a vizat în martie pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, a declarat joi ministrul britanic al Sănătăţii, Jeremy Hunt, citat de postul Sky News.

"Incidentul pare a fi un efect secundar, sperăm că nu tragic, al atacului din martie. În acest moment, nu facem speculaţii că ar fi o tentativă deliberată de crimă, dar trebuie să menţinem deschise opţiunile pe baza a ceea ce va stabili poliţia", a afirmat Jeremy Hunt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici