NOUL PAPĂ: Cine este JORGE BERGOGLIO - GALERIE FOTO

Noul Suveran Pontif, FRANCISC, are 76 de ani, face parte din ordinul iezuit, s-a născut în Argentina, într-o familie de italieni, şi s-a remarcat prin poziţii teologice conservatoare, condamnând avortul, eutanasia, homosexualitatea şi pledând pentru justiţie socială.

5942 afișări
Imaginea articolului NOUL PAPĂ: Cine este JORGE BERGOGLIO - GALERIE FOTO

NOUL PAPĂ: CINE ESTE JORGE BERGOGLIO (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Jorge Mario Bergoglio s-a născut la Buenos Aires pe 17 decembrie 1936, într-o familie de italieni.

După ce a studiat la seminarul teologic catolic din oraşul Villa Devoto, Bergoglio a intrat în Societatea Iezuită în martie 1958. A obţinut diploma de licenţă în Filosofie la Colegiul Máximo San José din San Miguel, apoi a predat Literatură şi Psihologie la Colegiul "Inmaculada" din Santa Fe şi la Colegiul "Salvador" din Buenos Aires.

GALERIE FOTO

A fost hirotonit preot în decembrie 1969, după care a absolvit Facultatea de Filosofie şi Teologie din San Miguel.

În 1998, a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, devenind cardinal în 2001.

Din punctul de vedere al gândirii teologice, Bergoglio este considerat apropiat de organizaţia conservatoare laică Comuniune şi Eliberare, o mişcare afiliată Bisericii Romano-Catolice.

Cardinalul Bergoglio a avut poziţii împotriva avortului şi eutanasiei, condamnând homosexualitatea, conform canoanelor apostolice, deşi afirmă că persoanele homosexuale trebuie respectate ca toţi ceilalţi. Bergoglio s-a opus legalizării căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex în Argentina.

Din punctul de vedere al gândirii sociale a Bisericii, Bergoglio pledează pentru ajutarea săracilor şi evidenţiază importanţa justiţiei sociale.

Papa Francisc, suporter al echipei San Lorenzo

Noul Papă, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul de origine sud-americană, este suporter al echipei San Lorenzo, a anunţat, miercuri, site-ul calciomercato.com.

Conform cotidianului argentinian Ole, Papa Francisc a primit în 2008 o placă memorială din partea oficialilor clubului San Lorenzo la centenarul grupării argentiniene.

De curând, Papa Francisc s-a fotografiat cu fanionul formaţiei San Lorenzo.

Papa Francisc continuă tradiţia pontifilor-suporteri, după ce predecesorul său, Benedict XVI, era suporter al echipei germane Bayern Munchen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici