NOUL PAPĂ ESTE JORGE BERGOGLIO. Suveranul Pontif se va numi FRANCISC şi este primul papă de origine sud-americană - FOTO, VIDEO

NOUL PAPĂ este argentinianul Jorge Mario Bergoglio, care se va numi FRANCISC I. Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani, s-a născut în Argentina, dar provine dintr-o familie de italieni.

16568 afișări
Imaginea articolului NOUL PAPĂ ESTE JORGE BERGOGLIO. Suveranul Pontif se va numi FRANCISC şi este primul papă de origine sud-americană - FOTO, VIDEO

NOUL PAPĂ ESTE JORGE BERGOGLIO. Suveranul Pontif se va numi FRANCISC I şi este primul papă de origine sud-americană - FOTO

UPDATE 23:20 Francisc I i-a telefonat lui Benedict al XVI-lea

Prima sa deplasare va avea loc joi dimineaţă, când se va duce la bazilica romană Santa Maria Maggiore, pentru a se ruga la Fecioara Maria. Aceasta va fi o deplasare foarte privată, a declarat purtătorul de cuvânt..

Joi după-amiază, noul papă argentinian va celebra o liturghie alături de toţi cardinalii în bazilica Sfântul Petru, iar vineri dimineaţă le va acorda audienţă în Sala Clementină de la Vatican.

Sâmbătă, îi va primi pe toţi jurnaliştii şi responsabilii cu comunicarea în marea sală de audienţe Paul VI.

Duminică va pronunţa primul său Angelus în piaţa Sfântul Petru.

Alegându-l pe cardinalul argentinian, cardinalii au arătat că nu privilegiază pe nimeni care caută "puterea şi autoritatea" ci pe "un papă care vrea să servească", a mai apreciat părintele Lombardi.

UPDATE 23:10 Noul papă şi-a luat numele în onoarea Sfântului Francisc din Assisi

Noul papă şi-a luat numele de Papa Francisc în onoarea Sfântului Francisc din Assisi deoarece acesta îi iubea pe cei săraci, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului, Tom Rosica, pentru CNN.

De asemenea, noul papă se va numi Papa Francisc, nu Papa Francisc I, a precizat Rosica.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papă venit de pe continentul american şi primul iezuit care ocupă scaunul Sfântului Petru, a fost ales miercuri seară pentru a îl succeda pe Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul de Buenos Aires a ales numele de Francis, care va fi purtat pentru prima dată de un Suveran Pontif.

UPDATE 22:20 Anunţul alegerii noului Papă a fost primit cu ropote de aplauze la catedrala din Buenos Aires

Anunţul alegerii argentinianului Jorge Bergoglio ca noul Papă a fost primit cu ropote de aplauze şi ovaţii de către sute de credncioşi care asistau la liturghie în catedrala din Buenos Aires.

După anunţul surprinzător al alegerii sale, aproximativ 200 de credincioşi au început să-l sărbătorească pe noul Papă Francisc I, în timp ce zeci de persoane începeau să se adune în faţa catedralei, nu departe de celebra piaţă Mai, din centrul capitalei argentiniene.

UPDATE 21:25 - Noul Papă, Francisc I, a apărut la balconul Vaticanului

"Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii", a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea "Tatăl nostru" şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro.

Francisc I a lansat un apel la "fraternitate" şi "prietenie" în cadrul Bisericii.

"Rugaţi-vă pentru mine şi daţi-mi binecuvântare", le-a cerut Francisc I credincioşilor.

Francisc I este primul papă de origine sud-americană.

UPDATE 21:10 - La balconul Capelei Sixtine a fost făcut celebrul anunţ "HABEMUS PAPAM"'

NOUL PAPĂ ESTE ARGENTINIANUL JORGE BERGOGLIO

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani, s-a născut în Argentina, dar provine dintr-o familie de italieni.

Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

UPDATE 20:06 - Fum alb pe coşul Capelei Sixtine

Fum alb a ieşit, miercuri seară, pe coşul Capelei Sixtine, indicând alegerea noului Papă.

În scurt timp, la balconul Capelei Sixtine va fi făcut celebrul anunţ "HABEMUS PAPAM" şi va fi prezentat noul Suveran Pontif.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici