Novavax intră în etapa finală a studiilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului

  • Compania americană de biotehnologie Novavax a început joi, în Regatul Unit, un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva COVID-19.
  • Studiul vizează să includă 10.000 de participanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani.
  • Acesta este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice.
613 afișări
Imaginea articolului Novavax intră în etapa finală a studiilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului

Profimedia

Compania americană de biotehnologie Novavax a început joi, în Regatul Unit, un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva COVID-19, în parteneriat cu Vaccines Taskforce al guvernului britanic, notează CNBC.
 
Se aşteaptă ca studiul să înregistreze şi să testeze vaccinul pe maximum 10.000 de participanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani în următoarele patru până la şase săptămâni.
 
Datele din studiu vor sprijini reglementările pentru licenţă în Marea Britanie, UE şi alte ţări, a precizat compania.
 
Pentru studiu se vor recruta cel puţin 25% din participanţii cu vârsta peste 65 de ani şi va acorda prioritate grupurilor celor mai afectate de Covid-19, a mai spus compania.
 
Acesta este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanţi.
 
Novavax este una din cele şase companii care au primit finanţare de la guvernul american şi a cincea care intră în faza a treia a studiului. Compania a primit peste 1,6 miliarde de dolari din bugetul SUA pentru producţia a 100 de milioane de doze de vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici