Nu există indicii că autorul atacului din New York avea vreo legătură cu militanţii din Bangladesh

Şeful unităţii antiteroriste de la Dhaka a declarat că nu există indicii că individul din Bangladesh, anchetat pentru tentativa de atac sinucigaş de la New York, ar avea vreo legătură cu militanţii islamişti din Bangladesh, informează site-ul agenţiei Reuters.

78 afișări
Imaginea articolului Nu există indicii că autorul atacului din New York avea vreo legătură cu militanţii din Bangladesh

Nu există indicii că autorul atacului din New York avea vreo legătură cu militanţii din Bangladesh

"Am strâns dovezi şi informaţii de la membrii familiei lui: soţia, socrul şi soacra lui", a declarat Monirul Islam, şeful unităţii antiteroriste a Poliţiei din Bangladesh.

"Nu am descoperit în Bangladesh vreo legătură şi nici nu am putut identifica asociaţi ai lui care au fost sau sunt implicaţi cu vreun grup terorist", a completat oficialul.

Akayed Ullah, originar din Bangladesh, s-a aruncat în aer, marţi, într-un tunel de trecere dintr-o autogară spre o staţie de metrou, în zona Manhattan, New York. Bărbatul s-a aruncat în aer în mijlocul a sute de pasageri, dar bomba artizanală nu a explodat corespunzător, astfel că în urma incidentului au fost rănite patru persoane, inclusiv atacatorul.

Presupusul autor a afirmat că a comis atacul în numele reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici