”Nu mai eşti mama mea”: modul în care alegerile împart familiile americane

  • Mandatul lui Trump a declanşat emoţii puternice printre americani
  • Există familii scindate de opinii diferite
  • Trump a polarizat societatea prin discursul său dur
1049 afișări
Imaginea articolului ”Nu mai eşti mama mea”: modul în care alegerile împart familiile americane

Nu mai eşti mama mea”: modul în care alegerile împart familiile americane

Când suporterul democraţilor Mayra Gomez i-a spus fiului său de 21 de ani în urmă cu cinci luni că votează pentru Donald Trump la alegerile prezidenţiale de marţi, el a anunţat-o că nu mai au ce vorbi.


„El mi-a spus în mod specific: Nu mai eşti mama mea, pentru că o votezi pe Trump ”, a declarat pentru Reuters, Gomez, 41 de ani, îngrijitor personal din Milwaukee.

Ultima lor conversaţie a fost atât de amară încât nu este sigură că se pot împăca.

„Daunele sunt făcute. În mintea oamenilor, Trump este un monstru. Este trist. Există oameni care nu mai vorbesc cu mine şi nu sunt sigur că se va schimba ”, a spus Gomez, care este un fan al represiunii lui Trump împotriva imigranţilor ilegali şi a gestionării economiei.

Gomez nu este singura persoană care crede că despărţirile amare din familii şi dintre prieteni vor fi greu, dacă nu imposibil, de reparat, chiar şi după ce Trump va părăsi funcţia.

În interviurile cu 10 alegători - cinci susţinători ai lui Trump şi cinci candidati ai democratului Joe Biden - puţini au putut vedea relaţiile personale distruse cauzate de mandatul lui Trump.

Pe tot parcursul preşedinţiei sale de aproape patru ani, Trump a stârnit emoţii puternice atât în ​​rândul susţinătorilor, cât şi al opozanţilor. Mulţi dintre susţinătorii săi admiră mişcările sale de revizuire a imigraţiei, numirea sa de judecători conservatori.

„Din păcate, nu cred că vindecarea naţională este la fel de uşoară ca schimbarea preşedintelui”, a spus Jaime Saal, psihoterapeut la Centrul Rochester pentru Medicină Comportamentală din Rochester Hills, Michigan.

„Este nevoie de timp şi este nevoie de efort”, a spus ea.

Saal a spus că tensiunile din relaţiile personale ale oamenilor au crescut, având în vedere dinamica politică, de sănătate şi socială cu care se confruntă Statele Unite. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici