"Nu vrem dictatură militară! Vrem democraţie! ”: Zeci de mii de oameni protestează împotriva loviturii de stat din Myanmar. Armata a tăiat accesul la internet

  • Zeci de mii de oameni mărşăluiesc pentru a doua zi în cel mai mare oraş din Myanmar şi alte mii în toată ţara pentru a protesta împotriva loviturii de stat orchestrate de armată.
  • Mulţimile din Yangon, capitala comercială, purtă baloane roşii, culoarea reprezentând Partidul Ligii Naţionale pentru Democraţie (NLD) a lui Suu Kyi şi scandau: „Nu vrem dictatură militară! Vrem democraţie! ”
2236 afișări
Imaginea articolului "Nu vrem dictatură militară! Vrem democraţie! ”: Zeci de mii de oameni protestează împotriva loviturii de stat din Myanmar. Armata a tăiat accesul la internet

"Nu vrem dictatură militară! Vrem democraţie! ”: Zeci de mii protestează împotriva loviturii de stat din Myanmar. Armata a tăiat accesul la internet

Militarii din Myanmar au preluat puterea în primele ore ale zilei de luni, ducând la întreruperea bruscă a tranziţia spre democraţie a naţiunii din Asia de Sud-Est şi atrăgând indignarea internaţională.

Sâmbătă, zeci de mii au ieşit în stradă în primele proteste în masă de la lovitură de stat. Armata a întrerupt accesul la internet şi a restricţionat liniile telefonice.

Duminică dimineaţă numărul protestarilor este în creştere pe străzile capitalei.

„Nu putem accepta lovitura de stat. Aceasta este pentru viitorul nostru. Trebuie să ieşim.”, a spus un tânăr de 22 de ani, relatează Reuters.

Peste 160 de persoane au fost arestate de când armata a preluat puterea în primele ore ale zilei de luni, a declarat Thomas Andrews, reprezentantul special al Naţiunilor Unite pentru Myanmar.

"Generalii încearcă acum să paralizeze mişcarea de rezistenţă a cetăţenilor - şi să menţină lumea exterioară în întuneric - prin tăierea practic a accesului la internet", a declarat Andrews duminică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici