Numărul 2 în SUA s-a dus în Turcia. Mike Pence încearcă să convingă Ankara să renunţe la ofensiva împotriva kurzilor

Vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, vor efectua miercuri o vizită la Ankara cu scopul de a convinge Turcia să renunţe la ofensiva împotriva kurzilor din nord-estul Siriei, a anunţat Casa Albă, potrivit publicaţiei The New York Times.

596 afișări
Imaginea articolului Numărul 2 în SUA s-a dus în Turcia. Mike Pence încearcă să convingă Ankara să renunţe la ofensiva împotriva kurzilor

Numărul 2 în SUA s-a dus în Turcia. Mike Pence încearcă să convingă Ankara să renunţe la ofensiva împotriva kurzilor

Mike Pence urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan.

"Vicepreşedintele Pence va reitera angajamentul preşedintelui Trump de a menţine sancţiunile economice impuse Turciei până când va fi găsit o rezolvare", se arată într-un comunicat al Administraţiei de la Washington.

Preşedintele turc a mai spus că a discutat recent la telefon cu Donald Trump, căruia i-a spus că Statele Unite ar trebui să trimită o delegaţie la Ankara pentru a putea ajunge la un eventual acord.

Turcia îşi continuă ofensiva împotriva miliţiilor kurde YPG în nordul Siriei, în pofida anunţului Statelor Unite cu privire la introducerea de sancţiuni din acest motiv şi a apelurilor Washingtonului la o încetare a operaţiunii militare din Siria, a adăugat liderul de la Ankara.

Taguri:
turcia,
siria,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici